Proširenje kanalizacijske mreže na području Grada Novigrada

Značajna proširenja prigradskih naselja Grada Novigrada, zahtijevaju adekvatna ulaganja u komunalnu infrastrukturu pa kako i u javni sustav odvodnje. Stoga, društvo 6. MAJ ODVODNJA d.o.o. u suradnji s Gradom Novigradom prati taj trend razvoja i rasta grada u cilju povećanja broja priključenih stanovnika na sustav javne odvodnje i pročišćavanja.

Tako su u novigradskom naselju Sveti Servul, prilikom rekonstrukcije prometnice koja od naselja vodi do državne ceste D-301, izvedeni priključci za fekalnu odvodnju. Riječ je o priključcima ukupne duljine 65 m čime su stvoreni uvjeti za priključenje dodatnih nekretnina na javni sustav odvodnje.

Ujedno, izvedeni su dodatni priključci za fekalnu kanalizaciju u naseljima Fakinija, Vidal, Šaini i Stancijeta u ukupnoj duljini od 185 m.

Na području Grada Novigrada danas je na javni sustav odvodnje priključeno 90% stanovništva te se kontinuirano radi na priključenju novoizgrađenih objekata kao i  manjih dislociranih naselja na javni sustav odvodnje i pročišćavanja Grada Novigrada.

Ovim putem podsjećamo kako je objavljen poziv za priključenje nekretnina na novoizgrađeni  sustav:

Poziv na priključenje – Grad Novigrad (Sveti Servul i Paolija)

Podijeli ovu novost